Dimana Potret layar disimpen dina Windows 10

Potret layar mode bentuk bébas

Dina tulisan ieu kami bakal nunjukkeun anjeun dimana screenshot disimpen dina windows 10 jeung Windows 11. Ku cara kieu, anjeun bakal bisa manggihan aranjeunna gancang tanpa kudu neangan aranjeunna dina komputer. Tapi mimitina sadaya, anjeun terangKumaha nyandak Potret layar?

Upami henteu, dina tulisan ieu, salian nunjukkeun anjeun dimana layar disimpen dina Windows 10, kami ogé bakal nunjukkeun anjeun sadaya cara anu mungkin pikeun nyandak Potret layar (sareng henteu sakedik).

Kumaha cara nyandak screenshot dina Windows

Windows nyayogikeun dugi ka 5 metode anu béda pikeun nyandak potret layar. Henteu sakabéh éta ngidinan urang nyieun tipe sarua tina screenshot.

Bari sababaraha museurkeun kana ngamungkinkeun urang nyandak Potret layar tina sakabéh layar, batur ngidinan urang pikeun moto bagian tina layar atawa ngagambar bentuk husus.

Salajengna, kuring bakal nunjukkeun anjeun metode 5 anu sayogi pikeun nyandak potret layar Windows 10 sareng Windows 11.

Tombol Windows + Print Screen

Upami anjeun hoyong nyandak Potret layar sadaya eusi anu ditampilkeun dina sadaya monitor anu anjeun sambungkeun ka komputer anjeun, cara anu paling gancang pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nganggo konci Windows Key + Print Screen.

Upami urang nganggo dua monitor atanapi monitor éksternal anu nyambung ka laptop urang, éta ogé bakal kalebet eusi duanana desktop dina néwak.

Beda sareng metodeu sanés, nalika nyandak layar, otomatis disimpen dina polder Gambar > Potret layar.

Layar Alt + Print

Print Pant

Upami anjeun ngan ukur hoyong nyandak layar tina aplikasi latar payun, cara anu pangsaéna sareng panggancangna nyaéta nganggo kombinasi konci Alt + Print Screen.

Gambar bakal disimpen dina clipboard. Pikeun ngahindarkeun kedah nempelkeun gambar dina dokumen anu urang hoyong dianggo, hal anu pangsaéna anu urang tiasa laksanakeun nyaéta nganggo Sejarah Clipboard sayogi tina Windows 10.

Pikeun ngaktipkeun sajarah clipboard, urang kedah ngalakukeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap:

  • Kami ngaksés pilihan konfigurasi Windows (tombol Windows + i).
  • Teras, pencét dina System - Clipboard teras aktipkeun saklarna Sejarah clipboard.

Pikeun ngakses sajarah clipboard, urang bakal ngagunakeun kombinasi konci Windows + V (gaganti Control + V).

Metoda ieu idéal pikeun nyandak Potret layar anu urang hoyong lebetkeun dina dokumen tanpa kedah ngédit engké kusabab kagancangan anu ditawarkeun ka kami.

Layar Nyetak

tombol layar print

Nalika mencét kenop Print Screen, gambar eusi monitor atawa monitor disambungkeun ka desktop atawa komputer laptop urang disimpen dina clipboard.

Upami urang hoyong maksimalkeun mangpaatna, disarankeun pikeun ngaktipkeun sajarah clipboard sateuacana.

Ku cara kieu, urang tiasa nyandak Potret layar anu béda sareng nyimpen éta dina eusi alat pikeun nempelkeun engké dina urutan anu dipikahoyong atanapi kumaha anu dipikahoyong.

Windows + Shift + s

Candak layar Windows

Upami anjeun hoyong nyandak potret layar bagian tina layar, tanpa kedah motong layar pinuh, kombinasi konci anu anjeun kedah dianggo nyaéta Windows + Shift + s.

Ku mencét kombinasi konci ieu, layar bakal poék jeung bar kalawan 5 pilihan bakal dipintonkeun di luhur:

  • rectangular
  • Bentuk gratis
  • Jandéla aktip
  • pantalla completa

Potongan sagi opat

Nalika ngaklik mode ieu, kursor beurit bakal dipidangkeun dina bentuk crosshair, dimana urang kedah ngawatesan area mana layar, dina bentuk sagi opat, anu urang hoyong néwak.

Saatos nyandak layar, urang kedah klik bewara anu dipidangkeun dina Pusat Bewara pikeun nyimpen éta dina komputer urang.

Upami urang ngadamel newak anu sanés tanpa nyimpen anu sateuacana, anu munggaran bakal otomatis dihapus.

Kliping Freeform

Metoda ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngalacak bentuk anu urang hoyong candak tina layar. Sapertos dina metode saacanna, nalika newak parantos dilakukeun, béwara bakal ditingalikeun dina Pusat Bewara dimana urang kedah klik pikeun nyimpen éta dina komputer urang.

Pamotongan jandela aktip

Metodeu clipping jandela aktip ngalakukeun fungsi anu sami sareng kombinasi konci Alt + PrtScn. Tapi, teu sapertos ieu, urang tiasa ngaklik beurit pikeun milih aplikasi anu urang badé nyandak screenshot.

Saatos gambar aplikasi parantos dicandak, urang kedah ngaklik béwara anu dipidangkeun dina Pusat Bewara pikeun disimpen dina komputer urang.

motong layar pinuh

Sakumaha ngaranna ngajelaskeun, metoda ieu ngamungkinkeun urang nyandak hiji screenshot of desktop urang, teu sakabeh monitor nu geus disambungkeun ka komputer.

Pikeun ngahemat gambar, klik bewara anu sayogi di Pusat Bewara.

Pakakas Snipping

Alat Snipping Windows 10

Alat Snipping, anu tiasa kami aksés ku ngetik nami Snipping dina bar teang Windows, nawiskeun 4 metode anu sami sareng kombinasi konci Windows + Shift + s.

Tapi, salian ti éta, ngamungkinkeun urang pikeun program undur mundur pikeun nyandak layar layar aplikasi aktip atanapi layar pinuh ku pilihan Defer.

Sakali kami geus nyieun newak, aplikasi bakal muka tur ngajak urang pikeun nyimpen eta dina komputer urang.

Metodeu séjén

ShareX

Upami teu aya metode anu ditawarkeun ku Windows pikeun nyandak potret layar nyumponan kabutuhan anjeun, anjeun kedah tingali ShareX.

Bagikeun X mangrupikeun aplikasi open source sareng lengkep gratis anu ngamungkinkeun urang nyandak sareng damel sareng Potret layar saolah-olah kahirupan urang gumantung kana éta.

Dimana Potret layar disimpen dina Windows 10

Tombol Windows + Print Screen

Dimana screenshot Windows disimpen?

Ku ngagunakeun kombinasi konci Windows + Print Screen, sadaya Potret layar bakal otomatis disimpen di jero folder Pictures> Screenshots.

Upami urang hoyong ngarobih jalur dimana aranjeunna disimpen, urang kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu.

  • Urang buka folder imagery.
  • Salajengna, pilih polder Potret layar, klik katuhu pikeun milih pilihan Propiedades.
  • Salajengna, klik dina tab lokasi.
  • Pencét kana tujuan pilarian tur pilih diréktori anyar dimana urang hoyong Potret layar disimpen.

Layar Alt + Print

Gambar anu dicandak nganggo kombinasi konci ieu disimpen dina clipboard komputer urang.

Layar Nyetak

Gambar anu dicandak nganggo kombinasi konci ieu disimpen dina clipboard komputer urang.

Windows + Shift + s

Sakali kami geus nyieun newak, urang kudu klik bewara nu nembongkeun gambar leutik newak tur simpen dina diréktori nu urang hoyong.

Alat Snip

Nalika motret, gambar anu dicandak bakal otomatis dibuka, gambar anu kedah urang simpen dina diréktori anu dipikahoyong.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.