Kumaha carana masang Apache dina Windows 10

Apache

Mimiti dileupaskeun taun 1995, Apache mangrupikeun pangladén wéb open source lengkep gratis, cross-platform, anu parantos dianggo ku ampir satengah situs wéb di dunya. Sanaos tiasa dianggo dina sistem operasi anu béda, dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun kumaha Pasang Apache dina Windows 10.

Apache HTTP server, dingaranan salah sahiji suku Amérika Asalna paling warlike, pohara populer di kalangan programer, hususna keur modularity sarta kanyataan yén éta terus diropéa.

Tapi éta ogé pilihan anu beuki di paménta ku pamaké normal. Upami urang nganggap yén fungsi penting tina server Apache nyaéta pikeun ngalayanan wéb anu di-host ku rupa-rupa panyungsi sapertos Chrome, Firefox, Safari, urang tiasa nyarios yén tugas utami nyaéta ngajaga komunikasi lancar sareng stabil antara pangladén wéb sareng klien wéb, nyaeta, pamaké.

Sadaya bursa inpormasi ieu diurus ngaliwatan protokol HTTP. Salaku tambahan, Apache nawiskeun kami tingkat kustomisasi anu luhur berkat sistem modular na. Sanajan anjeun kudu ati kalawan pilihan ieu, urang boga kamungkinan ngaktipkeun sababaraha sarta nganonaktipkeun batur, nurutkeun karesep urang.

Apache di Windows 10: Kaunggulan jeung kalemahan

Sacara umum, masang server Apache dina Windows 10 bakal mawa urang seueur mangpaat, sanaos aspék anu sanés positip ogé kedah dipertimbangkeun. Ieu kasimpulan ringkes pro jeung kontra:

Naros

  • Éta cocog sareng Situs wéb dumasar WordPress sareng ampir sadayana CMS anu aya di pasar.
  • Gaduh a struktur tipe modular, pisan fléksibel tur serbaguna.
  • Gawéna dina server Windows sareng Linux.
  • éta sumber kabuka (eta boga komunitas badag pamekar balik deui) tur sagemblengna bebas .
  • Pikeun alesan anu sarua sakumaha dina titik saméméhna, eta terus diropéa, nu hartina a jaminan kaamanan.
  • AS file .htaccess, nu mempermudah gawé jeung CMS utama.

Kontra

  • Dina kasus situs wéb anu lalu lintas tinggi, kinerja bisa kapangaruhan.
  • pamakéan salah sahiji modul bisa ngakibatkeun breaches kaamanan.

Pasang Apache dina Windows 10 step by step

Saatos ngajelaskeun naon Apache sareng naon penjualan anu diwakilan, hayu urang tingali naon léngkah-léngkah pikeun masang Apache dina Windows 10, kitu ogé halangan anu paling umum anu tiasa urang tepang sareng kumaha cara ngabéréskeunana.

Prasyarat

syarat Apache

Sateuacan neraskeun pamasangan, anjeun kedah pariksa yén versi Windows urang ngagaduhan Microsoft Visual C ++ 2017 modul redistributable. Ieu diperlukeun pikeun Apache jalan. Biasana dina Windows 10 ieu sanés masalah, tapi tetep, langkung saé pariksa sapertos kieu:

  1. Urang buka menu mimiti jeung néangan nu Panél Kontrol.
  2. Teras we milih «Program».
  3. Dina menu nu muka, urang bade "Program sareng Fitur".
  4. Dina daptar anu dipidangkeun, komponén anu dipikabutuh pikeun pamasangan server Apache bakal muncul (tingali gambar di luhur, dina kotak beureum).

Lamun urang teu boga modul ieu, urang bisa ngundeur éta tina link ieu tur masang aranjeunna dina komputer urang. Pikeun sistem 32-bit anjeun kudu ngundeur versi (X86).

tugas penting séjén nu kudu urang pigawé nyaéta mastikeun yén urang boga di tim kami a port sadia pikeun Apache. Biasana, port 80 mangrupikeun anu ditugaskeun ka server. Éta mangrupikeun anu kedah dibébaskeun pikeun dianggo ku Apache. Pikeun mastikeun éta gratis, kami bakal ngalakukeun ieu:

  1. Dina menu Windows, urang ngetik powershell.
  2. Teras, dina konsol urang lebetkeun téks ieu: Test-NetConnection localhost -Port 80
  3. tungtungna dina garis TcpTestSukses kami bakal nampi jawaban:
    • leres lamun port 80 geus sibuk.
    • palsu lamun port 80 sadia.

Konfigurasi Apache

Sakali sarat anu patepung, urang bisa ngundeur tur masangkeunana Apache dina Windows 10. Hal salajengna do nyaeta ngaropéa file konfigurasi pikeun ngabejaan Anjeun port bener. Upami, sakumaha anu kami nyarios dina conto sateuacana, port éta 80 sareng henteu muncul salaku pilihan standar, kami bakal teraskeun kieu:

  1. Anu mimiti, urang buka folder c:\Apache24\conf
  2. Di dinya urang ngédit file anu ditandaan salaku httpd.conf (anjeun tiasa nganggo Notepad, contona).
  3. Dina garis dimana eta berbunyi "Dengekeun XX" urang ngarobah angka eta ("XX") ka 80, nu port dipilih.
  4. Tungtungna, dina garis mana eta nyebutkeun ServerName localhost:XX urang lakukeun sami

ngajalankeun Apache

masang Apache

Kalayan sadayana siap, ieu kumaha urang bakal tiasa ngajalankeun Apache dina windows 10 sacara manual:

  1. Mimiti urang ngaksés polder c:\Apache24\bin
  2. Teras we ganda klik dina file httpd.exe

Upami urang hoyong Apache dijalankeun sacara otomatis, urang kedah install salaku layanan windows. Ku cara kieu, éta bakal dieksekusi unggal waktos urang ngamimitian sistem operasi. Metoda ieu boga kaunggulan sejenna, kayaning ngaronjat tingkat kaamanan ku keur terpadu kana Windows. Ieu kumaha urang kedah ngalakukeun:

  1. Dina menu Windows urang nulis cmd
  2. Kami ngaéksekusi cmd kalawan hak administrator.
  3. Salajengna, urang buka folder \Apache\bin: cd c:\Apache24\bin
  4. Kami masang jasa kalayan paréntah di handap ieu: httpd.exe -k install
  5. Tungtungna, urang ngamimitian Apache kalayan paréntah httpd.exe -k ngamimitian

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.