Kumaha cageur file ruksak dina Windows 10?

Windows 10

File mangrupikeun bagian dasar tina lingkungan sistem operasi sareng urang tiasa misahkeun kana dua kelompok ageung: anu cocog sareng pangguna sareng sistem. Anu kahiji nyaéta anu urang sok berinteraksi salaku dokumén, audio, pidéo atanapi tablet. Pikeun bagian na, kategori kadua ngarujuk kana file anu dipikabutuh pikeun operasi sistem. Masing-masing penting pisan dina operability sareng pangalaman anu ditawarkeunana, janten dinten ayeuna urang badé ngobrol ngeunaan kumaha carana ngalereskeun file anu ruksak Windows 10.

Upami anjeun teu tiasa ngamimitian komputer atanapi nalika ngaéksekusi file, anjeun nampi pesen kasalahan, maka kami bakal ngajelaskeun sadayana anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngabéréskeunana.

Naha aya file anu ruksak?

Dina widang komputasi, urang ngartikeun file salaku sakumpulan data atanapi bit anu disimpen dina alat.. Inpormasi anu dibangkitkeun ku set data ieu tiasa tina sababaraha jinis, ti dokumen anu nganggo téks, gambar, kode atanapi unsur audiovisual. Nanging, data anu nyusun file tiasa dikorupsi ku sababaraha faktor sareng janten teu aya gunana.

File tiasa ruksak ku faktor sapertos:

  • Apdet teu réngsé atawa salah dipasang.
  • Pareuman anu teu leres, kusabab panyabab sapertos pareum listrik.
  • Undeuran teu lengkep.
  • ruksakna fisik kana Unit gudang.
  • Malware jeung virus.

Nalika file Windows rusak, sistem langsung leungit stabilitas sareng dina kasus anu paling parah, éta henteu ngamimitian. Salaku conto, dina sistem file Windows aya grup khusus khusus pikeun ngamimitian sareng upami aya karusakan, urang bakal nampi pesen kasalahan saatos ningalikeun logo..

Samentara éta, nalika hiji file informasi milik pamaké ruksak, pangalaman sagemblengna kapangaruhan. Salaku conto, ngaklik dua kali dina file MP3 anu rusak moal dibuka sareng gantina, aplikasi anu tanggung jawab ngalaksanakeunana bakal ngalungkeun kasalahan.

Kumaha cageur file ruksak dina Windows 10?

Dibikeun sadayana ieu, kami hoyong nunjukkeun ka anjeun kumaha ngabalikeun file anu rusak dina Windows 10, supados tiasa ngabalikeun aksés anjeun ka sistem atanapi ngaksés dokumén anu anjeun teu tiasa dibuka deui. Ogé kudu dicatet yén unggal jenis file boga prosés béda pikeun recovery na di dieu urang bade marios aranjeunna.

Pulihkeun file sistem

Kahiji, urang bade ningali kumaha cageur file ruksak dina Windows 10 nu pakait jeung sistem operasi. Pikeun tugas ieu, Microsoft parantos ngalebetkeun alat anu fungsina pikeun nyeken sadaya diréktori pikeun file anu korup sareng nyobian ngalereskeunana. Prosésna saderhana pisan sareng ngan ukur ngalebetkeun paréntah.

Pikeun ngamimitian, buka Command Prompt kalayan idin administrator. Ieu tiasa dihontal ku muka ménu ngamimitian sareng lebetkeun CMD. Langsung saatosna, hasilna bakal ditingalikeun sareng di sisi katuhu anjeun bakal ningali tombol pikeun ngamimitian ku hak istimewa.

Buka CMD salaku administrator

Saatos jandela dibuka, lebetkeun paréntah di handap ieu sareng pencét Lebetkeun:

SFC / SCANNOW

SFC / SCANNOW Paréntah

Langsung analisa bakal ngamimitian ngajalankeun, anu bakal nyandak sababaraha menit sareng dina tungtungna bakal nunjukkeun upami aya file anu rusak sareng upami éta suksés pulih.. Upami sadayana lancar, anjeun bakal ngabalikeun stabilitas sistem sareng pesen kasalahan anu anjeun tampi saacanna bakal ngaleungit.

Pulihkeun dokumén Kantor

Upami file anu ruksak henteu saluyu sareng sistem, tapi kana file pribadi anjeun, maka urang kedah nyandak tindakan anu sanés. Nalika ngeunaan dokumén Kantor, unggal program ngagaduhan pilihan anu ngamungkinkeun anjeun ngalereskeunana, upami aranjeunna rusak. Urang terang yén jenis file ieu ruksak sabab nalika nyobian muka éta, program anu tanggung jawab bakal ngalungkeun kasalahan atanapi ningalikeun grup karakter anu teu tiasa dibaca.

Dina hal ieu, anu kedah urang laksanakeun nyaéta angkat ka Word, Excel atanapi PowerPoint sareng turutan rute ieu:

  • Pencét File.
  • Pencét Buka.
  • Pencét Tim.

Sakali anjeun muka jandela Windows Explorer, panggihan file anu ruksak, pilih teras klik dina tab anu aya di gigireun tombol "Buka"..

muka jeung ngalereskeun

Ieu bakal ningalikeun sababaraha pilihan dimana anu terakhir nunjukkeun "Buka sareng Perbaikan", klik sareng ngantosan prosésna réngsé.

Pulihkeun file PDF anu ruksak

PDF2GO

Dina prosés ngeunaan cara cageur file ruksak dina Windows 10, urang moal bisa gagal nyebut PDF pisan sibuk. Berkas ieu biasana ngandung dokumén hukum, makalah akademik, buku, sareng seueur deui, ngajantenkeun inpormasi anu berharga anu kedah dilereskeun. Pikeun ngahontal ieu, urang bakal nganggo alat online sareng pihak katilu, anu disebut PDF2GB, anu ngagaduhan fungsi pikeun ngabalikeun file PDF anu rusak.

Tugasna saderhana pisan sareng diréduksi jadi lebet kana halaman wéb sareng nyered file anu rusak kana antarmuka. Teras, klik tombol "Mimitian" sareng sistem bakal ngamimitian damel teras unduh dokumen anu dilereskeun.

Ladenan éta lengkep gratis, ku kituna anjeun tiasa ngalereskeun sadaya PDF anjeun, tanpa wates.

Perbaikan file

Perbaikan file

Anu pamungkas, urang hoyong nyebatkeun alat pihak katilu anu sanés anu bakal ngamungkinkeun anjeun cageur format file anu sanés Windows 10. Janten, upami anjeun gaduh MP3 atanapi pidéo anu anjeun badé nyobian ngalereskeun, anjeun tiasa nganggo  Perbaikan file. Alat ieu dibagi kana alat mini anu sanés pikeun jinis file anu khusus. Dina rasa éta, anjeun tiasa ngaunduh vérsi anu béda pikeun dianggo sareng gambar, file anu dikomprés, PDF, PST sareng seueur deui.

Salaku tambahan, éta mangrupikeun aplikasi anu gampang pisan dianggo dimana tugas urang ngan ukur nyelapkeun file sareng ngamimitian perbaikan.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.