Kumaha carana sangkan layar teu pareum dina Windows 10

mareuman layar

Kumaha carana ngajantenkeun layar henteu pareum dina Windows 10, Windows 11 atanapi vérsi saacanna nyaéta naon anu bakal kami ajar dina tulisan ieu.

Salaku tambahan, kami ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun ngonpigurasikeun laptop anjeun pikeun ngaleutikan pamakean batre nalika henteu nyambung ka jaringan.

Naha layar pareum dina Windows 10

Windows, sapertos macOS, iOS, sareng Android, kalebet sababaraha fitur anu ditujukeun pikeun ngirangan konsumsi listrik. Sacara asli, sistem operasi ieu dikonpigurasi sareng pilihan standar anu nyumponan kabutuhan kalolobaan pangguna.

Dina artikel ieu, urang moal bade difokuskeun pilihan nu sadia dina Windows. Tapi ke heula, urang kedah terang yén pilihan operasi béda-béda gumantung kana naha éta laptop atanapi komputer desktop.

Padahal laptop gaduh dua setélan kakuatan anu digentos antara upami dijalankeun dina batré atanapi dipasang, dina desktop, ngan ukur hiji pilihan anu sayogi.

mareuman layar
Tulisan anu aya hubunganana:
Pareuman gancang layar pareum tina pandangan anu teu dihoyongkeun ku aplikasi ieu

Paduli rencana kakuatan nu urang geus diaktipkeun dina Windows, sistem bakal mareuman layar otomatis sawaktos waktos disetel pikeun mareuman layar geus kaliwat salami gambar statik dipintonkeun dina layar.

Upami anjeun ningali pidéo, naha ngalangkungan aplikasi atanapi platform streaming (YouTube, Netflix, HBO...), layar komputer anjeun moal pareum.

Kumaha carana sangkan layar teu pareum

ulah mareuman layar

Gumantung kana naha urang ngagunakeun batré tina laptop urang, lamun disambungkeun ka jaringan listrik atawa lamun éta komputer desktop, léngkah anu urang kudu nuturkeun pikeun nyegah layar pareum béda.

Lamun urang ngagunakeun laptop jeung batré

Windows, sacara standar, disetel supados nalika laptop nganggo daya batre, layar pareum saatos 5 menit.

Upami urang henteu hoyong éta mareuman atanapi ngarobih waktos ti waktos terakhir urang berinteraksi sareng éta dugi ka layar pareum, urang kedah ngalakukeun léngkah-léngkah ieu:

  • Urang ngakses setelan Windows ngaliwatan konci Windows + i potong kompas.
  • Teras, pencét dina Sistem.
  • Dina Sistim, klik dina Start / shutdown jeung sare.
  • Dina kolom katuhu, dina bagian layar, klik dina kotak turun-handap kalawan ngaran Kalawan batré, pareuman sanggeus sareng urang pilih pilihan anu dipikahoyong.

Lamun urang ngagunakeun laptop disambungkeun atawa komputer desktop

Lamun datang ka laptop disambungkeun ka jaringan listrik atawa komputer desktop (dina dimungkinkeun dina pilihan saméméhna moal némbongan sabab teu ngasupkeun batré), sistem dikonpigurasi mareuman layar sanggeus 15 menit geus kaliwat saprak panungtungan waktu urang berinteraksi sareng eta teh.

Pikeun ngarobih waktos éta, boh pikeun manjangkeun, ngirangan atanapi langsung nyegah pareum, urang kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu kuring nunjukkeun anjeun di handap:

  • Urang ngakses setelan Windows ngaliwatan konci Windows + i potong kompas.
  • Teras, pencét dina Sistem.
  • Dina Sistim, klik dina Start / shutdown jeung sare.
  • Dina kolom katuhu, dina bagian layar, klik dina kotak turun-handap kalawan ngaran Nalika dipasang, cabut saatosna sareng urang pilih pilihan anu dipikahoyong.

Kumaha carana sangkan komputer teu pareum otomatis

ulah pareum otomatis

Sakali layar laptop atawa komputer desktop geus dipareuman otomatis.

Upami komputer masih jalan, tapi teu aya anu berinteraksi sareng éta, léngkah salajengna pikeun Windows nyaéta mareuman éta.

Nya, saleresna henteu pareum, kuring tetep bobo. Nalika komputer saré, éta ngareureuhkeun lengkep.

Urang ngan ukur kedah nyabak keyboard atanapi ngalihkeun beurit supados komputer hudang sareng nunjukkeun layar dimana urang tinggalkeun.

Ku cara ieu, upami anjeun ngantunkeun dokumen satengahna dina komputer anjeun sareng teu acan disimpen, anjeun tiasa angkat dimana anjeun antepkeun.

Nyegah komputer tina pareum dina laptop anu nganggo batré

Windows otomatis nyetel komputer Anjeun pikeun otomatis sare sanggeus 15 menit sawaktos Anjeun keur make daya batre, salami anjeun teu berinteraksi sareng eta dina waktu éta.

Upami anjeun hoyong manjangkeun atanapi ngirangan waktos éta, anjeun kedah ngalakukeun léngkah-léngkah ieu:

  • Urang ngakses setelan Windows ngaliwatan konci Windows + i potong kompas.
  • Teras, pencét dina Sistem.
  • Dina Sistim, klik dina Start / shutdown jeung sare.
  • Dina kolom katuhu, dina bagian Nantungkeun, klik dina kotak turun-handap kalawan ngaran Kalawan batréna, alat-alat ditunda sanggeus sareng urang pilih pilihan anu dipikahoyong.

Nyegah komputer tina pareum dina laptop atanapi desktop anu disambungkeun

Nalika anjeun henteu berinteraksi sareng laptop atanapi komputer desktop jaringan salami 30 menit, komputer bakal otomatis bobo.

Upami urang henteu hoyong éta pareum, manjangkeun atanapi ngirangan waktosna, urang kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu.

  • Urang ngakses setelan Windows ngaliwatan konci Windows + i potong kompas.
  • Teras, pencét dina Sistem.
  • Dina Sistim, klik dina Start / shutdown jeung sare.
  • Dina kolom katuhu, dina bagian Dipecat, klik dina kotak turun-handap kalawan ngaran Nalika dipasang, komputer saré saatosna sareng urang pilih pilihan anu dipikahoyong.

Nunda komputer teu sarua jeung mareuman. Sakumaha anu parantos disebatkeun, upami anjeun ngagantungkeun alat, anjeun ngareureuhkeun operasi alat sareng anjeun tiasa langsung neruskeun deui. Tapi mun dipareuman, sistem bakal dimuat ti mimiti jeung anjeun kudu muka aplikasi nu Anjeun hoyong pake.

Kumaha nyimpen batré dina laptop

Windows kalebet sistem manajemén batré otomatis dina laptop. Nalika alat-alat disambungkeun ka jaringan listrik, urang bakal tiasa ngamangpaatkeun pinuh ku eta, kawas lamun komputer desktop.

Nanging, nalika urang nganggo batré komputer urang, Windows sacara otomatis ngirangan kinerja komputer.

Upami urang hoyong pagelaran tetep sami, urang kedah klik dina ikon batré anu aya di sisi katuhu taskbar sareng geser bar ka katuhu. Ieu bakal ngurangan umur batre.

Tapi, upami urang ngalih ka kénca, umur batre bakal diutamakeun. Komputer anjeun bakal langkung laun sareng aplikasi bakal langkung lami dibuka, tapi umur batre bakal langkung lami.

Ogé, ku prioritas umur batre, tingkat kacaangan bakal dikirangan, sabab layar mangrupikeun salah sahiji komponén anu paling dikonsumsi dina laptop.

Salaku tambahan, urang kedah ngaleutikan waktos ngantosan dugi ka layar pareum sareng bobo, sakumaha anu dijelaskeun di luhur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.