Kami ngajelaskeun kumaha cara ngaktipkeun sistem operasi Windows 10 anjeun

Windows 10

Microsoft Windows aya di luhureun daptar sistem operasi anu paling sering dianggo di dunya. Popularitasna disababkeun ku kombinasi efisiensi sareng betah dianggo, anu ngamungkinkeun éta ngawangun familiarity pangguna. Sanajan kitu, kauntungan na boga harga, saprak ngagunakeun eta ngakibatkeun meuli lisénsi a. Dina rasa éta, ayeuna urang badé ngajelaskeun kumaha ngaktipkeun Windows 10 sareng mékanisme anu sayogi pikeun ngahontal éta.

Ieu bakal mangpaat pisan upami anjeun mésér komputer énggal, upami anjeun hoyong pormat anu anjeun gaduh atanapi upami anjeun nampi béwara yén anjeun kedah ngaktipkeun sistem operasi. Idena nyaéta yén anjeun terang jalur anu anjeun tiasa lakukeun sareng ngahindarkeun prosés validasi bajakan anu nempatkeun stabilitas sareng kaamanan sistem dina résiko..

Jinis Lisensi Windows

Microsoft

Sateuacan urang ngobrol ngeunaan cara ngaktipkeun Windows 10, urang kudu jelas ngeunaan mékanisme nu aya pikeun ngahontal eta. Dina hal ieu, anjeun kedah terang jinis lisénsi anu diurus di lingkungan Windows pikeun ngeusian éta sacara sah.

Lisénsi OEM

Lamun urang meuli komputer Windows anyar, biasana hadir kalawan lisénsi OEM. Ieu mangrupikeun jinis lisénsi anu dipasihkeun ku pamekar sistem, dina hal ieu Microsoft, ka merek komputer, supados dilebetkeun ti pabrik.. Kauntungannana lisénsi ieu nya éta ngajadikeun biaya akuisisi laér leuwih murah sabab datangna babarengan jeung parabot urang meuli.

Najan kitu, disadvantage pangbadagna nyaéta kanyataan yén éta téh non-transferable. Ieu ngandung harti yén lisénsi dihijikeun ka hardware jeung lamun ngarobah komputer, anjeun moal bisa make deui.

Lisensi ritel

Samentara éta, lisénsi Retail nyaéta hiji anu urang bisa ménta ku meuli ti Toko Microsoft atawa di mana wae dealer otorisasi. Beda dasarna sareng anu sateuacana, salian ti henteu dipasang sateuacana dina sistem operasi, nyaéta kamungkinan ditransfer ka komputer anu sanés. Dina hal ieu, upami anjeun ngagaduhan lisénsi Eceran sareng hoyong pormat komputer atanapi mésér anu sanés, anjeun tiasa kalayan gampang ngaktipkeunana, salami éta cocog sareng versi sistem anu sami.

Jenis lisénsi ieu sumping dina bentuk digital ngaliwatan konci produk ngaliwatan nu urang ngahasilkeun validasi sistem.

Kumaha carana ngaktipkeun Windows 10?

Windows nawiskeun jalur anu béda pikeun aktivasina sistem. Dina rasa éta, hal anu kahiji anu anjeun kedah gaduh nyaéta konci produk anu anjeun kantos kaala sareng nerapkeun prosésna gumantung kana skenario dimana anjeun mendakan diri anjeun.

Salila instalasi

Kumaha ngaktipkeun Windows 10

Upami anjeun ngagaleuh konci produk pikeun masang énggal, anjeun bakal gaduh kamampuan pikeun ngaktipkeun sistem langsung salami prosésna. Saméméh asup kana lengkah partisi disk, installer bakal ménta konci produk Anjeun. Ku cara kieu, dina tungtung tugas anjeun bakal ngagaduhan sistem operasi anu disahkeun sareng siap dianggo.

Kalayan sistem dipasang

Éta ogé tiasa janten upami urang gaduh pamasangan anu siap, tapi kami henteu acan ngaktipkeun sistem. Nyaéta, kami ngagaduhan konci saatos masang Windows atanapi nalika éta masihan kami pesen yén kami kedah mastikeun éta. Dina kaayaan ieu, prosésna cukup saderhana sareng dimimitian ku angkat ka setélan ku mencét konci Windows + I.

Konfigurasi Windows 10

Ieu bakal mintonkeun jandela kalawan sababaraha pilihan, klik dina «Ngamutahirkeun sareng Kaamanan". Lajeng, klik dina pilihan «Aktip"teras dina"Robah konci produk".

Robah konci produk

Salajengna, turutan parentah jeung asupkeun kodeu lisénsi nu dibeuli.

Naha henteu nganggo aktivator sareng solusi pihak katilu?

Windows

Windows mangrupikeun sistem operasi anu salami waktos sareng saatos unggal vérsi parantos junun ngadamel perbaikan penting pikeun aman sareng stabil. Sanajan kitu, Pikeun mastikeun fitur-fitur ieu, Microsoft meryogikeun urang nuturkeun sadaya pedoman resmi anu nyayogikeun. Ku sabab kitu, urang kedah miceun solusi pihak katilu anu janji bakal nga-validasi sistem gratis, sanaos aya ogé alesan anu pikaresepeun.

Validator ieu ngalaksanakeun prosés anu transparan pikeun pangguna, nyaéta, nalika urang ngajalankeunana, urang henteu terang naon anu lumangsung di tukangeunana.. Bari mungkin yen validasi Windows bakal dihasilkeun, eta oge mungkin yen program muka backdoors atawa sambungan disumputkeun ka server non-Microsoft. Ku cara kieu, kami nempatkeun kaamanan sistem sareng ogé data anu kami urus dina résiko lengkep.

Di sisi séjén, Nyaho operasi anu dilakukeun ku aktivator, urang perhatikeun yén aya tina sambungan ka server, kana modifikasi dina pendaptaran.. Laku lampah ieu leres-leres hipu dugi ka tiasa ngajantenkeun sistem teu stabil, ngalambatkeunana, nyababkeun kacilakaan atanapi kabiasaan anu teu kaduga. Malah aya solusi anu langkung ti ngaktifkeun produk, naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngahapus béwara, ku kituna kami moal ngurus naon anu ditawarkeun Microsoft kalayan lisénsina.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.