Kumaha cara nyetél multitasking dina Windows 10

virtual-desktops-windows-10-pikeun-pc

Pinunjul tina seueur tugas deui dina warta berkat Windows 10 sareng Microsoft hoyong ngararancang pungsi ieu dina sadaya alatna. Mimitian ti Windows 7 dimana urang ngan ukur ngagaduhan aplikasi desktop tradisional sareng neraskeun sareng Windows 8 sareng Windows 8.1, dimana aplikasi ti Windows Store muncul anu fungsina sareng tampilan na mirip sareng anu tiasa urang anggo dina sistem anu sanés sapertos ios atanapi Android (tapi didesain pikeun tablet sareng alat sélulérna), Microsoft henteu lirén ngumumkeun kumaha seueur tugas dina sistem operasi na, anu ngamungkinkeun gaduh ti 2 dugi ka 6 aplikasi gaya UI Modern muka dina waktos anu sareng.

ayeuna kalayan Windows 10 kamungkinan timbul ngajalankeun aplikasi UI Modern dina desktop, sareng ieu nyandak konsép saléngkah deui. Ku cara kieu, jinis aplikasi moal dibédakeun sareng kami moal paduli upami éta cocog sareng desktop tradisional atanapi UI Modern, kumargi panggunaanna bakal sami dina komputer urang. Kalayan sadayana ieu, urang kedah nyebatkeun yén aranjeunna ditambihan perbaikan séjén Como nyaéta gerakan anyar pikeun dok jandéla atanapi dukungan asli tina desktop virtual.

Docking windows kana desktop

multitasking-in-windows-10-pikeun-pc-ngatur-windows

con Windows 7 sapuan dugi kana desktop anu seueur pangguna parantos diajar kana waktosna kusabab utilitas anu hébat, diantarana, kamungkinan ngamaksimalkeun jandela ku ngan saukur digésérkeun kana luhur méja, atanapi ngarobah ukuranana kana tengah layar ku mindahkeun kana salah sahiji sisina. Gerak ieu dijaga sareng Windows 8, tapi dina Windows 10 aranjeunna parantos kajantenan sareng sababaraha berita anu pikaresepeun.

Ti ayeuna di Windows 10, upami urang ngalihkeun aplikasi ka salah sahiji gigirna, éta henteu ngan ukur bakal nyalametkeun deui pikeun nempatan satengah layar sapertos anu parantos kajantenan, tapi ogé sistem bakal nyarankeun ka kami naon aplikasi séjén anu ngajalankeun ogé tiasa janten disimpen dina satengah tina méja kami. Detil anu panasaran sareng mangpaat, kumargi nalika skala aplikasi dina hiji sisi layar, éta sabab urang umumna hoyong nempatkeun anu sanés dina sisi anu caket. Cara anu sami, Sapuan anu sanésna parantos ditambihan dina Windows 10 anu ngamungkinkeun anjeun nyandak aplikasi kana salah sahiji juru sareng anu ku cara kieu disalametkeun pikeun nempatan saparapat layar, sahingga tiasa nempatkeun dugi ka 4 aplikasi.

Dua fungsi énggal anu Windows 10 parantos berhasil ningkatkeun manajemen windows dina desktop sahingga multitasking.

Dukungan sababaraha méja

sababaraha-méja-jandéla-10-pikeun-pc

Tungtungna, komputer méja virtual sumping, sareng asli, kana sistem Windows. Pikeun anu mikaresep organisasi anu kabur tina taskbars jenuh sareng aplikasi, aranjeunna tungtungna tiasa ngalih programna di antara méja tanpa kedah aya program sanés anu niron fungsi ieu.

Pikeun mindahkeun antara unggal méja anu sayogi, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta pencét dina tombol dina taskbar di gigireun mesin pencari Cortana atanapi bar teang. Peluncuran sakumaha anjeun tiasa tingali éta saderhana, éta ngamungkinkeun urang ngalih antara méja, antara aplikasi sareng ngamungkinkeun urang nambihan deui méja atanapi ngaleungitkeun anu teu dipikahoyong ku ngan ukur mencét tombol X.

Akses kana fungsi ieu ogé tiasa dilakukeun ngalangkungan jalan pintas keyboard. Ku cara kieu, upami urang pencét WIN + TAB kami bakal ngaksés manajemén komputer méja sareng upami urang hoyong pindah tina hiji méja ka desktop séjén urang tiasa ngalakukeun éta ku kombinasi konci MENANG + CTRL + LENGKAP (kénca atanapi katuhu). Dina kasus éta, anjeun bakal tiasa ningali animasi samping pikeun nunjukkeun yén desktop dirobah, dina gaya desktops tipe Linux anu sanés atanapi aplikasi sanés pikeun tujuan ieu.

Setélan seueur tugas

1

Kaseueuran fungsi multitasking tiasa ngonpigurasi dina Windows 10 ngalangkungan dasbor na. konfigurasi. Ku cara kieu, urang kedah milih pilihan ieu dina bagian tina sistim sareng ngalih kana bagian tina Multitaskingdi mana Urang tiasa ningali kumaha adaptasi fungsionalitasna sareng kabutuhan urang.

Janten, tina ménu ieu urang tiasa:

  • Aktipkeun atanapi nganonaktifkeun jandéla pikeun diatur ku mindahkeun éta kana juru atanapi juru layar.
  • Aktipkeun atanapi nganonaktifkeun yén panambangan langkung ti hiji jandela ngaluyukeun sésana.
  • Aktipkeun atanapi nganonaktifkeun yén nalika berlabuh jandéla, Windows 10 nunjukkeun urang mana anu tiasa urang jangkar gigireunana.

Nya kitu ogé urang tiasa netepkeun program mana anu bakal ditingalikeun dina taskbar, dina paningali aplikasi Tampilan Tugas yén urang tiasa aksés nganggo kombinasi tombol ALT + TAB  sareng tangtukeun upami ngan ukur aplikasi desktop virtual anu ditampilkeun anu urang gaduh aktip dina waktos éta atanapi upami aplikasi tina sadaya desktop bakal ditampilkeun.

conclusions

Sakumaha anjeun tiasa perhatoskeun dina tutorial ieu, multitasking dina Windows 10 tiasa ngonpigurasi pisan ku pangguna sareng ngaréspon kabijakan adaptasi anu bakal ningkatkeun pangalaman sadayana anu hoyong akur sareng sistem operasi anu anyar ti imah Redmond. Barina ogé, saha anu henteu ngalakukeun prestasi anu hadé nalika lingkungan anu dipikahoyong ku aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.