Ucapkeun wilujeung ka Excel: tilu alternatif spreadsheet gratis anu sampurna

Microsoft Excel

Nalika ngeunaan damel sareng spreadsheets, alat Microsoft Excel biasana anu paling dikenal. Hal ieu seueur dianggo ku individu sareng perusahaan, kusabab seueur fungsionalitasna sareng sadaya kamungkinan anu ditawarkeunana. Nanging, sapertos program sanés anu aya dina suite Microsoft Office, sapertos Word atanapi PowerPoint, masalah utamina pikeun seueur pangguna nyaéta kecuali dina sababaraha kasus dibayar.

Ieu naha aya anu nyobian milarian alternatif pikeun Excel gratisKusabab, kecuali dina kasus anu khusus, kaseueuran program anu dirancang pikeun nyiptakeun spreadsheets bakal tiasa nyumponan kabutuhan anu dihasilkeun ku Microsoft Excel.

Alternatif gratis anu pangsaéna pikeun Microsoft Excel

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, ayeuna aya seueur alternatif pikeun Microsoft Excel. Pikeun mempermudah kaputusan, urang bakal nyimpulkeunana dina opat kamungkinan: Microsoft Excel Online, Google Sheets, LibreOffice Calc, sareng Zoho Sheet, pikeun anu paling sering dianggo sareng seueur pungsi anu sayogi.

Tulisan anu aya hubunganana:
3 alternatif gratis ka Microsoft Office cocog sareng Windows 10

Excel Online, pilihan gratis Microsoft kalayan fungsi suda

Microsoft ExcelOnline

Salian ti versi desktop, Microsoft ogé ngagaduhan kamungkinan nganggo Office dina awan, hal anu tiasa dianggo pisan dina sababaraha waktos. Dina hal ieu, ku kanyataan saderhana gaduh akun Microsoft didamel anjeun bakal tiasa ngakses naon anu anjeun peryogikeun, kalebet édisi Excel online.

Dina hal ieu, file anu anjeun jiptakeun atanapi diédit nganggo Excel Online bakal disimpen dina panyimpenan OneDrive, sareng fungsi Excel moal lengkep sapertos anu di versi desktop, salian ti éta anjeun kedah tumut kana akun anu anjeun pikahoyong peryogi sambungan kana Internét Aktip pikeun tiasa aksés leres, tapi pikeun pembuatan spreadsheet dasar éta tiasa langkung ti cukup.

Microsoft Word
Tulisan anu aya hubunganana:
Cara ngagunakeun Word gratis: sadaya kaunggulan tina vérsi online of Office

Google Sheets, cocog pikeun kolaborasi kelompok

Google cadar

Pilihan anu sanés, dina hal ieu ogé dipikaterang ku seueur jalmi, nyaéta suite kantor Google nyalira. Sapertos sareng Microsoft Office Online, siap ngerjakeun komputer nganggo konéksi Internét, sabab éta portal online.

Dina hal ieu, pikeun ngagunakeunana, perlu gaduh akun Google, sareng dokuménna bakal disimpen dina rohangan dina awan Google Drive. Ieu tiasa janten karugian dina sababaraha kasus, tapi anu kuat tina suite Google nyaéta kolaborasi: anjeun bakal tiasa gampang ngabagi lembar lembar ka saha waé, anu bakal tiasa ngakses sareng ningali parobihanana anu anjeun lakukeun sacara real waktos, salian ti ngabantosan anjeun sareng aranjeunna.

Mangrupikeun alat anu jauh langkung unggul pikeun Excel Online, sareng menonjol utamina pikeun ekstensi sareng fitur na nyaliraGampang ngagabungkeun spreadsheets sareng téknologi Google, sapertos panarjamahna.

LibreOffice Calc, solusi pikeun aranjeunna anu resep sagala hal offline

LibreOffice

Pilihan séjén salaku alternatif pikeun Microsoft Excel ngaliwat LibreOffice. Dina hal ieu, éta versi warisan OpenOffice kalayan fitur-fitur anu disampurnakeun, anu tiasa manpaat pisan dina sababaraha kasus, sabab salian ti ngadukung ekstensi gratis nyalira, éta ogé tiasa dianggo pikeun muka dokumén Word, Excel, PowerPoint, Access sareng seueur deui.

Kauntungan utama pikeun sésana tina alternatip nyaéta anjeun teu kedah sambungan internét. Dina hal ieu, éta mangrupikeun parangkat lunak anu anjeun kedah unduh sareng pasang dina komputer Windows anjeun, sareng anjeun tiasa nyandak kana dimana waé anjeun peryogi.

Desainna rada benten sareng anu dianggo ku Excel, anu tiasa nyababkeun sababaraha nyeri sirah pikeun pangguna anu biasa pisan kana program éta, tapi barina ogé, operasi na praktis sami, janten tiasa janten solusi anu cukup pikaresepeun pikeun seueur jalma.

LibreOffice
Tulisan anu aya hubunganana:
Janten anjeun tiasa ngaunduh sareng masang versi pangénggalna LibreOffice kanggo Windows gratis

Zoho Lambaran, alat anu hasil di perusahaan ageung

Lambaran Zoho

Di tempat pamungkas, Zoho Lambaran mangrupikeun solusi alternatif anu didamel utamina pikeun bisnis. Sanaos dimungkinkeun pikeun dianggo ku individu, panggunaan anu idéal nyaéta nganggo email anu dipersonalisasi pikeun masing-masing anggota perusahaan, nganggo domain nyalira.

Ku kituna, Rencana anu paling dasar anjeun tiasa kalebet tim dugi ka 25 anggota kanggo kolaborasi dina dokumén, Anu bakal ngagaduhan kamungkinan pikeun ngarobih spreadsheets sacara langsung. Ogé, sapertos Office Online atanapi Google Docs, éta ngagaduhan alat kolaborasi langkung seueur anu tiasa manpaat dina kaayaan anu tangtu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.