Janten anjeun tiasa milih résolusi layar komputer upami anjeun teu tiasa ngarobihna tina setélan

Resolusi layar

Resolusi layar

Utamana upami anjeun nembé nyambungkeun komputer Windows anjeun ka layar luar anu anyar, anjeun parantos ngaganti monitor komputer anjeun, atanapi upami anjeun parantos ngamutahirkeun driver naon waé, anjeun tiasa ningali yén résolusiana ditingalikeun henteu cekap. Sabalikna, éta langkung handap sareng ngajantenkeun katingalina henteu jelas.

Ieu tiasa direngsekeun ku cara anu saderhana, kalayan memperhatoskeun yén upami anjeun aksés kana konfigurasi Windows anjeun bakal tiasa mendakan serangkaian bagian anu didamel khusus pikeun topik layar, sareng dimana anjeun ogé bakal ngagaduhan drop-down sareng resolusi anu adaptasi sareng layar anjeun. Nanging, masalahna sumping nalika resolusi anu dipikahoyong henteu dipendakan di antara resolusi ieu, atanapi nalika nilaina henteu tiasa dirobih.

Cara milih resolusi layar sacara manual dina Windows

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, tutorial ieu ngan ukur pikeun kasus-kasus anu mana, ku aksés kana setélan layar Windows, éta henteu némbongan atanapi henteu kéngingkeun ngarobih pilihan resolusi layar sareng éta ngagaduhan nilai anu lepat. Nya kitu, upami komputer anjeun ngagaduhan grafik khusus tina firma sapertos Intel, Nvidia atanapi AMD, éta panginten kusabab pilihanna kedah dirobih tina panel kontrol anjeun nyalira. Pariksa heula ieu, sareng upami henteu, tuturkeun léngkah ieu pikeun milih setélan anu leres sacara manual:

  1. Aksés ka Setélan tampilan Windows. Anjeun tiasa gancang dugi ka ditu upami anjeun pencét katuhu dina daérah kosong dina desktop, atanapi tina setélan komputer.
  2. Turun ka handap teras pilih pilihan "Setélan tampilan maju". Pas anjeun ngalakukeun, konfigurasi layar ayeuna anu parantos anjeun sambungkeun kana komputer anjeun bakal nembongan, sareng anjeun bakal tiasa pilih anu mana anu henteu ngagaduhan konfigurasi anu ideal sareng daptar ti luhur.
Hard disk
Tulisan anu aya hubunganana:
Naon anu kedah dilakukeun upami komputer anjeun henteu mikawanoh hard drive
  1. Pilih, pas handapeun inpormasi, bagian na "Tembongkeun sipat adaptor tampilan X" (keur X nomer tampilan anjeun) sareng anjeun bakal ditingalikeun kotak properti pikeun adaptor tampilan anjeun.
  2. Teras, anjeun kedah pencét dina tombol disebut "Témbongkeun sadaya modeu", sareng anjeun bakal ningali daptar sareng sadayana anu cocog sareng adaptor tampilan anjeun.
  3. Pilih anu paling cocog pikeun layar anjeun. Nengetan sabab tiap résolusi modeu anu béda bakal muncul, dimana duanana jinis warna sareng tingkat panyegeranana tiasa bénten-bénten. Penting pikeun anu anjeun pilih nyaéta anu disarankeun ku pabrik monitor anjeun atanapi proyektor, sabab upami henteu, kualitas sareng kinerja tiasa dipangaruhan.
  4. Sakali dipilih, anjeun kedah pencét dina "Larapkeun" atanapi "OKÉ" sareng parios yén parobihanna leres. Upami éta henteu, anjeun bakal gaduh sababaraha detik pikeun menerkeun sareng balik kana modeu anu sateuacanna langsung ku mencét tombol.

Sacara manual milih résolusi layar dina Windows

Parobihan diterapkeun saatos pasipatan disimpen, sareng anjeun tiasa langsung ningali naha resolusi na cekap atanapi henteu. Nya kitu, upami éta parobihan ageung, layar tiasa kedip-kedip atanapi némbongan hideung atanapi henteu aya sinyal sababaraha detik, tapi anjeun henteu kedah hariwang.

Windows 10
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngabagi layar dina dua dina Windows 10

Di sisi anu sanésna, éta ogé tiasa kajantenan, upami léngkahna parantos dituturkeun, antara modeu henteu sayogi pikeun anu saleresna kedahna. Ieu tiasa disababkeun ku dua alesan anu béda:

  • Supir adaptor tampilan henteu dipasang: Upami anjeun nembé masang deui Windows, atanapi anjeun parantos ngarobih komponén dina internal, mungkin driver pikeun adaptor tampilan anjeun leungit atanapi henteu diénggalan. Pikeun kasus ieu, anu kedah anjeun lakukeun dina kaseueuran kasus nyaéta ngakses halaman wéb pabrikan, dimana supir anu cocog bakal katingali masang.
  • Alat anjeun henteu ngadukung résolusi anu disarankeun: Éta ogé tiasa janten kasus kusabab keterbatasan perangkat keras, sapertos prosesor atanapi kartu grafik anu henteu kuat, résolusiana teuing pikeun komputer anjeun. Dina kasus ieu, anjeun ngan ukur bakal gaduh jalan kaluar pikeun ngarobih internal dina komputer.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.