Kumaha mareuman webcam sareng mikropon tina laptop urang

Gambar laptop sareng stiker dina Webcam

Kiwari, beuki seueur malware anu ngontrol webcam sareng mikropon alat sélulér urang. Ieu dina komputer desktop nganggo Webcam USB sareng mikropon bantu tiasa direngsekeun ku cara nyabut aksésorisna, tapi dina laptop atanapi tablet, masalahna langkung ageung.

Solusi pikeun seueur pangguna nyaéta nutupan webcam laptop ku stiker, hal anu manpaat sareng praktis pikeun anu nganggo Webcam kalayan teras-terasan, tapi Sareng upami urang henteu nganggo alat ieu? Kumaha upami urang hoyong mareumanana ngarah teu ngagaduhan stiker anu ngaganggu éta?

Dina kasus ieu pilihan anu paling dipercaya nyaéta nganonaktifkeun perangkat keras anu patali sareng webcam sareng mikropon. Ieu tiasa dilakukeun dina Windows 10 sareng dina vérsi sateuacan Windows. Salaku tambahan, dina komputer anu anyar, BIOS ogé ngamungkinkeun kami pikeun nganonaktipkeun kaméra wéb sareng mikropon, anu langkung épisién bahkan upami tiasa, tapi éta sanés anu ngagaduhan sadaya alat portabel.

Pikeun nganonaktifkeun webcam sareng mikropon laptop urang kedah angkat ka Windows Device Manager. Pikeun ieu urang tiasa pencét katuhu dina menu Start sareng milih pilihan Device Manager. Jandéla sapertos kieu bakal nembongan:

Manajer Alat

Di jerona urang kedah milarian entri anu aya hubunganana sareng Webcam. Sakali kapendak urang cirian na pencét di dinya ku tombol beurit katuhu. Submenu bakal muncul dimana urang bakal milih pilihan "nganonaktifkeun". Saatos ieu, alatna bakal dinonaktipkeun. Sakali ieu dilakukeun nganggo webcam, urang kedah ngalakukeun hal anu sami sareng mikropon sistem.

Ieu bakal ngajantenkeun duanana mikropon sareng kaméra wéb anu henteu aya gunana, boh pikeun urang boh pikeun malware. Hal anu kedah diémut upami urang leres-leres nganggo Webcam atanapi badé nganggo éta dina waktos anu payun. Sakumaha anjeun tiasa tingali, metoda ieu mangrupikeun trik anu gancang sareng gampang pikeun ngajaga privasi kami tanpa nganggo stiker anu awon dina alat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.