Kumaha ngaoptimalkeun Windows 10

Optimalkeun Windows 10

Windows 10, versi panganyarna tina sistem operasi populér Microsoft, dikembangkeun pikeun dianggo dina ampir alat naon waé, sanaos beuki seueur pangguna anu ngadu'a yén parangkat lunakna janten lambat-lambat, bahkan dina komputer anu énggal. Hal ieu utamina disababkeun ku seueur pisan fungsi anu ngagaduhan sistem operasi sareng anu sering mangaruhan kinerja sistem operasi.

Supados Windows 10 anjeun jalan normal deui, nyaéta, gancang sareng tanpa lirén iraha waé, dinten ayeuna urang bakal ngajelaskeun anjeun ku cara saderhana kumaha ngaoptimalkeun Windows 10 supados tiasa dianggo langkung saé, sareng ulah ngajantenkeun hirup anjeun moal mungkin.

Cabut program ngamimitian Windows 10

Salah sahiji nyeri sirah utama pikeun seueur pangguna kajadian unggal-unggal urang ngamimitian komputer sareng éta daptar program anu dimimitian sakaligus sareng Windows 10 condong tumuh hariwang ku sababaraha waktos. Ieu ngan ukur nyangsang prosés boot janten penting pikeun ngaleungitkeun seueur masalah anu dimimitian nalika anjeun ngahurungkeun komputer.

Salaku tambahan, daptar ieu biasana ngalebetkeun masalah anu dina kaseueuran kasus urang henteu kedah nalika ngamimitian komputer, tapi kusabab sababaraha alesan atanapi anu sanés, dina kaseueuran kasus anu henteu dikenal, tungtungna dimimitian dina waktos anu sami sareng Windows 10.

Pikeun miceun program tina daptar ngamimitian sasarengan sareng Windows 10 anjeun kedah pencét tombol katuhu beurit dina ikon tombol Windows 10 Start teras pilih Manajer Tugass. Ayeuna pencét tab mimiti sareng anjeun kedahna ningali layar anu sami sareng anu ieu;

Windows 10 Aplikasi ngamimitian

Daptar nginpokeun ka kami sadaya program sareng aplikasi anu dimimitian sakaligus sareng Windows 10, sareng ogé pangaruhna dina ngamimitian. Jelas pangaruh ieu bakal langkung ageung nalika komputer langkung sepuh sareng kirang dina komputer anu nembé kaala.

Anjeun tiasa nganonaktifkeun sadaya program anu anjeun pikahoyong supados henteu dimimitian sakaligus sareng sistem operasi sareng éta ampir teu aya unsur daptar ieu anu peryogi pisan. Ogé, upami dina waktos payun anjeun ngamimitian komputer anjeun sono kana naon-naon, anjeun tiasa teras-terasan mundur.

Ucapkeun pamit ka Cortana

Cortana mangrupikeun asistén maya Microsoft sareng éta mangrupikeun salah sahiji hal anu hébat dina Windows 10. Hanjakalna, éta henteu ngagaduhan kasuksésan anu diarepkeun ku Microsoft sareng teu aya sababaraha pangguna anu akhirna nganonaktifkeunana, pikeun ngahémat sumberdaya sareng di luhur sadayana ngajaga privasi urang . ngajaga-aman.

Upami anjeun lirén nganggo Cortana salami waktos sareng ngaganggu anjeun langkung seueur tibatan ngabantosan anjeun, anjeun tiasa mareumanana tina setélan asistén.

Gambar asistén sora Cortana

Desain Windows 10 tiasa janten masalah

Salah sahiji kakuatan Windows 10 nyaéta desain na, langkung ningkat dibandingkeun sareng versi anu sanés na pinuh ku conto animasi yén seuseueurna waktos nyéépkeun sababaraha sumber anu pikaresepeun. Upami anjeun henteu gaduh komputer anu kuat, anjeun kedah mareuman animasi ieu ayeuna sareng nyandak desainna di tukang.

Pikeun tiasa mareuman animasi, diantarana waé, pencét-katuhu dina ikon ngamimitian Windows sareng aksés sistim. Sakali aya urang kedah aksés kana Setélan sistem canggih sareng dina kaunggulan anu bakal muncul pilih Pilihan canggih. Dina bagian Performance klik dina Setélan sareng tungtungna dina Pilihan Performance, buka Pangaruh visual.

Gambar épék visual Windows 10

Salah sahiji pilihan anu paling ngagoda nyaéta Ngepaskeun pikeun kéngingkeun pagelaran anu pangsaéna, anu pastina anjeun bakal kéngingkeun seueur kagancangan, tapi anjeun panginten rada kaget ku desain Windows 10. Sugan pilihan anu pangsaéna nyaéta anjeun milih pilihan sareng mareuman sagala hal anu anjeun yakin yén anjeun henteu butuh.

Balikan deui tiasa janten gagasan anu saé

Trik séjén pikeun ngaoptimalkeun Windows 10 nyaéta ngabalikan deui. Kadang-kadang solusi anu paling saderhana dianggo anu pangsaéna, sareng sareng Windows 10 restart biasana jalan langkung ti ogé. Sareng upami éta, contona, anjeun parantos nganggo kaulinan sareng grafik lengkep, nutup ceuk game henteu ngaleupaskeun sadaya mémori anu parantos diilikanna, janten komputer tiasa kalem lambat.

Ngahurungkeun deui ngabersihan masalah ieu sareng kamungkinan janten normal deui. Ogé, upami anjeun nganggo laptop, tetep émut yén upami anjeun ngeureunkeun kagiatan anjeun ku nurunkeun tutupna, anjeun ngagantungkeunana, janten éta moal pareum ku naon anu dibutuhkeun ieu.

Tungtungna, upami anjeun salah sahiji jalma anu teras-terasan ngantepkeun komputer, ngarobah pangguna atanapi ngagantung sési pangguna, panginten nalika sababaraha dinten anjeun bakal terang yén Windows 10 janten langkung laun sareng laun. Rekomendasi kami, sakumaha atra sigana, nyaéta anjeun salawasna mareuman komputer anjeun.

Anggo Windows 10 Start Start

Upami masalah utama anjeun sareng Windows 10 kajantenan nalika ngamimitian, panginten éta kajantenan sabab anjeun ngamimitian Gancang tina sistem operasi aktip. Tong hariwang yén anjeun parantos maca leres, sareng ieu anu mimiti ieu kadang-kadang ngalawan ka pangguna, ngalakukeun pangaruh anu sabalikna.

Pikeun ngalereskeun masalah ieu urang kedah sakali deui pencét sareng tombol mouse katuhu dina tombol éta. mimiti terus pilih nu Pilihan kakuatan. Ayeuna tingali dina menu di kénca pikeun pilihan Pilih paripolah tombol Hurung / Pareuman sareng dina kauntungan anyar pencét dina Ngarobih setélan teu sayogi, sareng ayeuna anjeun tiasa nyirian fungsi Imimiti gancang, atanapi pupus centang upami diparios sareng ngajantenkeun hirup anjeun moal mungkin.

Windows 10 Mimitian Gancang

Upami pilihan ieu henteu némbongan, tong hariwang, kumargi komputer anjeun henteu ngadukungana, janten ulah gélo milariana.

Defragment, hiji pilihan langkung ti peryogi

Salah sahiji kaunggulan hébat anu ditawarkeun ku Windows 10 nyaéta yén sistem operasi éta sorangan ngurus ampir sadayana dugi ka titik éta tanggung jawab ngalaksanakeun defragmentasi anu diperyogikeun tina hard disk.

Anjeun tiasa mariksa nyalira ku ngaksés alat sistem tina dimana anjeun tiasa parios yén teu aya defragmentasi anu masih aya. Upami anjeun tiasa programkeun, laksanakeun sabab tiasa menarik pisan pikeun ngaoptimalkeun sistem.

Ngosongkeun rohangan sok janten pilihan anu pikaresepeun

Cara séjén anu saderhana pisan pikeun ngaoptimalkeun Windows 10 nyaéta ngosongkeun rohangan disk. Kurangna rohangan panyimpenan dina hard drive urang tiasa mangaruhan komputer urang ku cara anu ngarugikeun, sahingga fungsina Windows 10. Kanggo sadayana ieu Ngagunakeun pilihan rohangan Gratis, anu sacara standar kami mendakan dina sadaya vérsi Windows, tiasa janten pilihan anu pikaresepeun.

Pikeun ngosongkeun rohangan dina disk naon waé anu urang parantos operasi, éta bakal cekap pikeun urang nempatkeun diri dina file explorer sareng aksés ka Properties na.

Windows 10 Pasipatan

Sakali aya urang kedah milih pilihan Ngosongkeun rohangan anu bakal nunjukkeun urang jumlah rohangan anu urang tiasa langsung bébas tina disk. Bisi kami kami tiasa ngosongkeun rohangan tina Recycle Bin.

Gambar Pembersihan Windows 10

Entong bagi sambungan Internet anjeun ka saha waé

Salah sahiji kasalahan paling umum anu ampir urang sadayana lakukeun nyaéta atribut laju Internét kana sistem operasi urang. Dina kaseueuran kasus aranjeunna henteu aya hubunganana sareng Windows 10, aya kajadian anu rada aneh sareng sistem pembaruan anu tiasa ngalambatkeun koneksi kami ka jaringan jaringan.

Sarta éta Sistem pembaruan Windows 10 anu anyar tiasa ngajantenkeun anjeun nga-unduh eusi boh tina jaringan boh tina komputer sanés, kahareupna ngamungkinkeun komputer sanés pikeun nyambung ka komputer anjeun, bahkan janten server. Hasil tina sadayana ieu, sakumaha anu anjeun parantos bayangkeun, nyaéta sambungan Internet anjeun tiasa ngalambatkeun dugi ka wates anu teu disangka.

Pikeun ngahindarkeun ieu, éta bakal cekap pikeun buka konfigurasi Windows, sakumaha anu parantos kami ngajelaskeun di luhur, sareng dina menu Pembaruan sareng Kaamanan, pilih cara anu anjeun hoyongkeun pembaruan sistem operasi pikeun ditepikeun, nganonaktifkeun pilihan Pembaruan langkung seueur tina hiji tempat.

Jalankeun Windows 10 sareng jalan

Pasti anjeun henteu terang tapi Microsoft ngurus urang sareng paduli ngeunaan urang dugi ka ngajantenkeun Windows damel dina tingkat dimana konsumsi sareng khususna kasihatan komputer anjeun. Upami ku modeu ieu anjeun pikir anjeun teu gaduh cekap sareng anjeun perhatoskeun, salaku conto, kumaha sadayana bakal lambat teuing, anjeun tiasa teras milih pikeun ngajantenkeun Windows anjeun tiasa dianggo kalayan gancang.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah pencét-katuhu dina Windows 10 Start sareng aksés kana Pilihan Daya. Sakali aya anjeun tiasa milih antara kamungkinan rencana manajemén énergi anu béda. Émut yén rencana kinerja tinggi disumputkeun, tapi anjeun tiasa ngakses ku milih pilihan pikeun Tembongkeun rencana tambahan.

Gambar pilihan kakuatan Windows 10

Naha anjeun parantos ngaoptimalkeun Windows 10 berkat trik kami?. Béjakeun ka kami dina rohangan anu ditangtoskeun pikeun koméntar dina pos ieu atanapi ngalangkungan jaringan sosial mana waé anu aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.