Pendapat Windows 11 Naha éta langkung saé tibatan Windows 10?

Wallpaper Windows 11

Ti pertengahan 2021, Windows 11 ayeuna sayogi gratis kick sakabeh jalma pamaké anu gaduh salinan Windows 10 jeung alat-alat nu meets runtuyan sarat minimum, najan nu mangaruhan processor na chip TPM tiasa ngaluncatsanajan teu dianjurkeun.

Naha éta patut ningkatkeun ka Windows 11? Upami anjeun masih teu jelas pisan ngeunaan naha éta leres-leres patut ningkatkeun atanapi ngagaleuh komputer énggal upami milik anjeun henteu cocog pikeun dinikmati Windows 11, dina tulisan ieu kami bakal nyobian mupus mamang anjeun.

kinerja

Windows 11

Upami urang ningali kana syarat Windows 11, urang tiasa mariksa kumaha syarat minimum pikeun tiasa nikmati sistem operasi ieu. aranjeunna praktis sami sareng Windows 10, Tapi kalawan sababaraha watesan, saprak merlukeun processor 64-bit.

Upami komputer anjeun tiasa dianggo sareng Windows 10 sareng cocog sareng Windows 11, Anjeun moal aya bewara naon kinerja atawa stabilitas masalah. Émut yén Windows 11 diwangun dina pondasi Windows 10, sareng kalebet antarbeungeut pangguna anu béda, tapi cara gawéna sami.

Teu kedah dicarioskeun upami anjeun gaduh SSD tinimbang hard drive mékanis (HDD) pangalaman operasi bakal loba smoother on duanana sistem operasi.

UI

Windows 11

Salah sahiji Windows 11 desainer antarmuka nyatakeun yén aranjeunna mutuskeun pikeun ngarobih cara taskbar jalanna adaptasi jeung monitor ayeuna, panoramik sareng monitor anu langkung ageung anu maksa pangguna pikeun mindahkeun pandangan ka kénca pikeun tiasa berinteraksi sareng aplikasi sareng ménu ngamimitian.

Dina Windows 11, sadaya ikon taskbar ayana di tengah, bareng jeung tombol ngamimitian. Ku cara kieu, unggal waktos urang hoyong berinteraksi sareng éta, pikeun muka aplikasi atanapi potong kompas, urang henteu kedah ngagerakkeun sirah.

sanajan eta bisa sigana trivial, gumantung kana ukuran layar komputer anjeun, anjeun tiasa pariksa naon hartina. Sakali anjeun nyobian, anjeun bakal ningali kumaha ide pikeun nempatkeun aplikasi sareng tombol ngamimitian anu dipuseurkeun kana taskbar mangrupikeun ide anu saé.

Ningkatkeun kinerja desktop

Windows 11 desktops

Windows 11 ngawengku sajumlah ageung perbaikan anu henteu persis ditujukeun pikeun pangguna anu damel sareng aplikasi tunggal dina layar, tapi pikeun anu nyéépkeun sababaraha jam di payun komputer sareng anu, salian ti éta, dianggo sareng langkung ti hiji aplikasi dina hiji waktos sareng sareng dua atanapi langkung desktop.

Kalayan Windows 11, urang tiasa ngonpigurasikeun unggal desktops anu aya dina alat-alat urang supados, sacara otomatis, aplikasi disimpen di jerona.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara ngadamel desktop maya anyar dina Windows 10

Upami, contona, urang gaduh 3 desktop, unggal waktos urang muka aplikasi anu béda, éta bakal disimpen dina desktop dimana éta. panungtungan waktu urang ngajalankeun eta. Ku cara kieu, nalika urang hoyong nganggo éta, urang ngan ukur kedah ngaksés desktop dimana urang terang éta ku jalan potong kompas keyboard.

Upami urang henteu nganggo desktop anu béda, tapi upami monitor tambahan, urang bade manggihan operasi sarua.

Mangpaatkeun widget

Widget dina Windows 11

Kalawan Windows Vista sumping widget. Hanjakal, aranjeunna henteu ngagaduhan kasuksésan anu dipiharep Microsoft. Henteu ngan kusabab kinerja woeful tina Windows Vista sacara umum, tapi ogé kusabab widget hampered kinerja komputer, nawarkeun pangalaman pamaké woeful.

Saatos ngahapus aranjeunna nganggo Windows 7, Microsoft parantos ngalebetkeun deui kana Windows 11. Tapi, teu sapertos Windows Vista, widget tiasa dianggo dina cara anu béda sareng lengkep terpadu dina sistem.

Hatur nuhun kana widget, urang tiasa ngaksés inpormasi cuaca, agenda urang, daptar tugas, email anu teu acan dibaca sareng inpormasi halaman wéb. dina hiji glance dina layar.

Pasang Aplikasi Android

Aplikasi Android dina Windows 11

Novelty penting séjén anu bakal sumping dina sasih bulan nyaéta kamungkinan masang aplikasi anu sami anu biasana urang anggo dina smartphone Android urang dina Windows 11.

Ku jalan kitu, lamun urang teu rengse manggihan hiji aplikasi PC nu meets kaperluan urang, Tapi lamun urang geus kapanggih dina Android, urang bisa make versi nu tanpa masalah, ngajaga eusi nyingkronkeun sepanjang waktos ngaliwatan Google.

Naha éta patut ningkatkeun ka Windows 11?

Dina artikel ieu kami geus ngobrol ngeunaan atraksi utama nu urang bakal manggihan di Windows 11, kalawan desain anu paling penting jeung nu, pikeun lila, bakal jadi hijina alesan pikeun ngamutahirkeun ka versi anyar Windows ieu.

Upami desainna paling henteu pikaresepeun pikeun anjeun, Microsoft ngamungkinkeun urang ngarobih desain sareng tetep ditingalikeun setélan tata perenah anu sami sareng Windows 10. Nanging, éta henteu pantes ngarobih tapi biasa waé, sabab ieu mangrupikeun desain anyar Windows ti ayeuna.

Ogé, boh macOS sareng kalolobaan distribusi Linux, nawiskeun kami desain anu sami, sareng sadaya item dina taskbar disimpen di tengah. Cobaan sareng anjeun bakal ningali kumaha desain anyar ieu ngayakinkeun anjeun dina tungtungna.

Serangan ransomware hanjakalna janten langkung ti biasa diantara sadaya jinis perusahaan. Hatur nuhun kana chip TPM, Microsoft hoyong nyegah parangkat lunak naon waé anu tiasa ngainféksi komputer sareng nyebarkeun gancang ka jaringan.

Upami anjeun damel di lingkungan perusahaan, kaamanan data anjeun mangrupikeun hal anu anjeun moal tiasa malire. Henteu ngan ukur ngalakukeun cadangan harian, tapi ogé ngajagaan alat anjeun berkat solusi anu ditawarkeun Windows 11 sareng chip TPM 2.0.

Modul TPM mangrupikeun chip terpadu kana motherboard (anu upami alat kami henteu kalebet, éta tiasa ditambihan engké), tujuanana nyaéta ngabantosan. nangtayungan konci enkripsi, kredensial pamaké, jeung data lianna sensitip balik hardware.

Kucara kieu, nyiptakeun halangan anu aplikasi teu tiasa luncat pikeun ngakses data ieu. Versi TPM 1.0 henteu ngajagaan tina algoritma kriptografi anu canggih sapertos anu ayeuna dianggo dina jinis serangan ieu.

Kalayan langkung ti 6 bulan dina pasaran (dina waktos nyebarkeun tulisan ieu), Windows 11 sapinuhna fungsina, maksudna, éta henteu ngagaduhan masalah operasi anu, upami versi munggaran ditawarkeun, éta naha éta henteu disarankeun pikeun masang versi munggaran sistem operasi, khususna dina komputer anu dianggo pikeun digawé. .


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)